Home

Nuevoflits maart 2022

Nuevoflits maart 2022

 

Terug naar normaal

Na bijna twee jaar lijkt ook VC Nuevo afscheid te kunnen nemen van de coronacrisis. Dat gaat echter met de nodige “dips”. Terwijl de beperkingen rondom het samenkomen van mensen in het algemeen en in sportzalen in het bizonder werden afgeschaald, kampten Nuevo en de Nuevoanen met om zich heen grijpende besmettingen. Daardoor was bv. de PD avond van 23 februari historisch slecht bezocht. Op het laatste moment regende het afzeggingen: Dennis: “Anika is positief getest, ik kan er vanavond niet bij zijn”; Dirk: “Mijn vrouw Tineke is net positief getest, voor de zekerheid meld ik me af”; Steven: “Dieuwke en Dirk-Jan zijn gammel, ik heb oppasdienst”. Daarnaast was er ook nog andere malheur: Erik viel van een trap, Dominique is geopereerd aan staar. En hadden anderen andere verhalen (bv. belangrijke vergadering). Sterkte iedereen met herstel.

Het werd dus een wat moeizame avond, die 2e ronde PD. Maar dat werd opgevangen door goede flexibiliteit en improvisatie, een strakke leiding van PD directeur Hans,  een goede opkomst van onze partner Keimax, en een prima catering verzorgd door Niels. 

 

 

Niels deed inspiratie op eerdere caterings; hier bespreekt hij de Surinaamse hapjes met andere Nuevoanen en Keimakkers

 

 Uitslag en stand PD; volgende PD avond: 6 april

Ondanks de opkomst heeft de PD directie voorgesteld om toch punten toe te kennen, zeker ook om de goede opkomst van Keimax te waarderen. Keimax maakt daarmee een sprong in de tussenstand en kan een gooi doen naar het PD kampioenschap! Dat zou uniek zijn…

Heren 4 – Keimax           12-36     13-27

Heren 1 – Keimax           26-21     20-25

Keimax – Heren 3           15-23     16-21

Dat betekende voor die avond het volgende puntentotaal:

Heren 1               2

Keimax                6

Heren 3               4

Heren 4               0

De tussenstand (na twee rondes): zie ook standen PD op deze website

Heren 1               5

Keimax                13

Heren 3               16

Heren 4               2            

De volgende PD is gepland op woensdag 6 april. Zorg dat je er bent!! 

 

Beker

En ondertussen boeken gelegenheidsteams van VC Nuevo sukses na sukses in de bekercompetitie. Na in oktober een team van Bourgondie met 3 – 0 te hebben verslagen, moest er op 15 februari in Houten tegen een team van Taurus aangetreden worden. Dat team werd met 3 – 1 verslagen. Hulde mannen! Nu wacht een stevige opgave: op woensdag 16 maart verwacht het - jonge gasten -team van RVN ons… De ploeg wordt nog bij elkaar gezocht door Erik. Meld je als je zin hebt.

 

Nevobo competitie

Onze zaterdagse competitie is in volle gang gezet. De bedoeling is dat de volledige competitie gespeeld wordt en dus ook wedstrijden ingehaald gaan worden. Dat is een intensief schema. Zie de vorige flits voor alle data. Eerstvolgende data zijn voor Heren 4 zaterdagmiddag 12 maart en voor beide andere teams 19 maart (ochtend). Die begint dan om 9.10 uur met de absolute klapper: H1 – H3. Ik ben in elk geval benieuwd wie het wakkerst is die ochtend.

Tot zover weer,

Postbus 2

Nuevoflits februari 2022

Zoveelste herstart

Terwijl dat coronavirus maar blijft voortduren, lijken we nu ons toch echt op te kunnen gaan maken voor een mooie 2e seizoenshelft. Er is weer getraind, er is weer door zowel H1 als H4 op zaterdag competitie gespeeld.

Voorzichtig weliswaar en met de nodige voorzorgsmaatregelen. Er wordt gecontroleerd op de QR code, geen handjes schudden, geen high fives enz.  

De vooruitzichten van het virus zijn nu wel zodanig dat er weer een planning gemaakt kan worden. Dat heeft de Nevobo al gedaan: het herziene spelschema staat op de Nevobo app. Maar voor de zekerheid toch even de data voor de respectievelijke teams. Zet ze in jullie agenda’s!

H1:  19/3, 9/4, en 14/5

H3:  19/3, 9/4, 23/4 en 14/5

H4:  12/3, 2/4, en 14/5

 

Trainingen en PD

In overleg met Keimax en natuurlijk de PD directie is er ook een planning gemaakt voor onze woensdagavonden. Zie vcnuevo.nl voor deze planning: inclusief de planning voor de trainers en voor de cateraars. Kijk er naar!  

Omdat de Kerst PD werd afgelast, hebben we nog 3 PD rondes te spelen. Deze zijn gepland op resp. woensdag 23 februari, woensdag 6 april en woensdag 1 juni. Zet ook deze avonden alvast met rood in je agenda.

Verder zijn er nog wat zaken die uitgezocht moeten worden: Koningsdag (27 april) valt precies op een woensdag: te zijner tijd kijken hoe veel animo er is voor training die avond.

En in mei: dan heeft de Breul natuurlijk weer zijn examens in de sportzaal. Die woensdagen proberen we te reserveren in Hoenderdaal. Nadere info volgt dus.

Belangrijk: voor alle volledigheid: het DB controleert dus op je QR code, maar heeft daarnaast besloten dat ook degenen, die niet langer een QR code kunnen laten zien, toch toegelaten worden, mits ze een negatieve zelftest kunnen laten zien.

 

En verder nog ter tafel komt

De zaalcommissie, op zoek naar een nieuw onderkomen voor de club, laat weten in spannende onderhandelingen te zitten…. Ze geven aan binnenkort eea. aan de gehele groep voor te leggen voor besluitvorming. Spreek ze maar aan die jongens als je nieuwsgierig bent

Tot zover

Postbus 2

More Articles ...

Subcategories

Page 1 of 39