Nuevo flits oktober 2019

 

“Helse” dingen in Vianen

Hemel en hel lagen niet ver van elkaar op zaterdag 12 oktober, in sporthal Helsdingen in Vianen. Om precies te zijn zo’n 4 meter: op veld 1 speelde Heren 1 tegen de absolute topploegen in de A-poule, op veld 2 trad Heren 4 aan tegen de absolute topploegen van de B-poule. De hellegang van Heren 1 begon met het snelle uitvallen van gastspeler Erik, die al in de tweede set door zijn enkel ging. In allerijl werden reserves gemobiliseerd, eerst via het ook aanwezige H4, en daarna via onze welbekende volleytycoon Robert als gastspeler. Er werd keihard gewerkt, goed gespeeld, maar toch slechts 3 puntjes behaald. De top van de A-poule is nu eenmaal een maatje te groot voor de rest. Volgende keer beter, mannen. Wellicht tegen trotse middenmoter H3 op 23 november?

H4 speelde een veldje verder, maar begon slecht aan de eerste wedstrijd: wennen aan elkaar of inderdaad te weinig mentaal kontakt? Tegen A poule degradant VOC Maarssen 1 werd slechts 1 puntje gehaald. Maar daarna begon het beter te draaien: tegen SV Lunetten en UVV Sphynx werden de maximale punten binnengesleept, tegen de andere Apoule degradant Utregs Wild werd gelijkgespeeld: uiteindelijke totaal: 11 punten. Hemelse start voor de mannen? Ja, ze waren redelijk enthousiast. Wat gaat dit seizoen brengen?

 

Erik moest al snel de arena verlaten: hij kon er niet om lachen

 

Koen wist snel maatje Robert te mobiliseren: hij deed zijn best, voegde toe, maar kon het puntentotaal niet spectaculair verhogen...

 

Sander en Ton zorgen dat de b-hammetjes keurig op tijd ingenomen worden: geen hongerklop krijgen zoals Mathieu!

 

En ook alle anderen namen zich dit ter harte: de dag zou lang zijn

 

Heren 4 was als eerste klaar: zie het uitbundige clubje wat zich redelijk "hemels" voelde   

 

Heren 1: er kan toch nog gelachen worden na een hellegang langs alle topploegen: drie punten en geen zes zoals Dirk en Henk proberen te insinueren  

 

En ondertussen wordt er gewoon getraind: hoewel gewoon?

Gewoon bestaat eigenlijk niet binnen Nuevo. Er is altijd wel iets aan de hand; Ray verscheen eerst te laat op zijn trainingsavond, Ernst moest het overnemen en daarna was Ray van mening dat Hans van E. weer de training van Ernst zou moeten doen. Via deze ingewikkelde trainers omruilconstructie werd het duidelijk dat de Nuevoleden twee keer achter elkaar het harde trainingsregime van Hans van E. zouden moeten ondergaan.

Hans van E.: hij staat nu eenmaal bekend als bikkelharde trainer...…...

Afgelopen woensdag was het zover. Opkomst was wellicht vanwege dit gegeven vrij mager. De verwachting was dat we met name mentaal (positief naar elkaar blijven, punten en goede akties vieren, elkaar meer knuffelen) dan wel communicatief (de bal opeisen, roepen naar elkaar, en na elke wedstrijd kringgesprekken om samen te reflecteren) op de proef gesteld zouden worden. Er zou huiswerk meegegeven worden om dit ook met je partner en kinderen te oefenen. Niets van dit alles, echter. Hans van E. had zich duidelijk de kritische geluiden in de club aangetrokken: hij legde zich helemaal toe op techniek (de pass) en positionering. Zeer verrassend en zeker dat dus ook bij Hans het inzicht is doorgedrongen dat het daar natuurlijk uiteindelijk om gaat. Knuffelen doen we maar thuis, met inderdaad die partner en kinderen, toch?

As. woensdag het spannende deel 2: zorg dat je erbij bent. NB. Wellicht dat je dan ook Igor treft: hij was er weer en lijkt een strak trainingsregime opgepakt te hebben…….

 

En dan snel weer in uw Nuevo theater: de Primera Division

Woensdag 30 oktober wordt de eerste aflevering van de PD gespeeld. Bekende formule verzorgd als vanouds door PD directeuren Hans van W. en Dirk. Cateraar is de andere Hans van W.. Dit jaar zijn de verwachtingen hoog voor een spannende strijd om de titel: Keimax heeft een nieuwe jonge ster (Merijn) in de gelederen, H4 is nu dit jaar echt ambitieus, en H1 en H3 spelen op hun tenen in de hoogste recreanten divisie van het land...….

Heren aanvoerders zorg dat jullie teams er staan.

De Nevobo competitie ligt even stil voor H1 en H3, H4 echter moet alweer op zaterdag 9 november om 9.00 uur ’s ochtends in IJsselstein aan de bak. Sukses mannen.

 

Tot zover, Postbus 2

 

 

You have no rights to post comments