Nuevo flits maart 2020

Maarten

Maarten, gewaardeerd jarenlang lid van VC Nuevo en trouw H3 teamspeler, was al enige tijd met verschillende klachten afwezig bij VC Nuevo activiteiten. Helaas bleek daar een heftigere grondslag onder te liggen: een zeldzame aandoening van het beenmerg. Dat betekent een zwaar traject: met immunotherapie, chemotherapie en een stamcelbehandeling. Hij kwam het ons zelf vertellen.

 

 

 

 Maarten en Ton spreken de situatie door

  

Maarten, geheel VC Nuevo wenst je en je familie ontzettend veel sterkte en sukses toe bij de verschillende behandelingen en herstel. Als fitte VC Nuevoaan heb je in elk geval een goede gesteldheid om het gevecht met je ziekte aan te gaan: “vegen die gasten”.    

 

Derde ronde PD

Op woensdag 11 maart werd de derde ronde PD gespeeld. Wellicht vooruitlopend op zwaardere tijden was er een moeizame opkomst: H1 had door verschillende redenen slechts 4 man!. Maar ook Heren 3 en Keimax moesten het met slechts 5 spelers doen.

Er werd desondanks toch voor elk punt geknokt met als eindresultaat: H3 en Keimax scoorden 8 punten, H1 en H4 beiden 4 punten. Dit betekent een ongekende stand: H3 na het herfst- en het winter- ook het lentekampioenschap (en wellicht dus ook het eindkampioenschap, zie hieronder), H1, vele malen PD kampioen, nu troosteloos onderaan. Dirk gaf aan als PD directeur zeker te overwegen in de laatste ronde een dubbele puntentelling te gaan hanteren.

Stand:

Heren 3:                              24 pnt                  +39       

Heren 4:                              18 pnt                   -1           

Keimax:                               17 pnt                   0

Heren 1:                              13 pnt                   -38

 

De catering na afloop was uitstekend verzorgd door Thijs. Naar het lijkt is dit voorlopig onze laatste clubavond geweest.

 

Cateraar Thijs controleert of de voorraden toereikend zijn

 

 

Gezellig samenzijn: wanneer zien we deze tijden weer terug?

 

Dirk en Hans nemen samen met Ray de spectaculaire stand in de PD (ongekend!) nog eens door

 

VC Nuevo in tijden van Corona

In een aanvoerdersoverleg samen met het DB is de situatie van VC Nuevo onder de huidige Corona maatregelen doorgenomen. Steven berichtte jullie daar al over. Dit is de huidige stand van zaken:

  • De Nevobo recreantencompetitie is gestopt en zal niet meer uitgespeeld worden: het is nog niet duidelijk wat er precies gedaan zal worden wat betreft de stand en de promotie/degradatie procedure. Verwachting is dat besloten zal worden om gewoon weer met dezelfde ploegen in het volgende seizoen te beginnen.. Dus geen degradatie noch promotie. Lucky (?) H3, toch op weg naar degradatie (?), blijft in de A-poule, pechvogels (?) H4 blijven in de B……..
  • Trainingen zijn tot nader order ook afgelast, maar DB blijft natuurlijk verdere berichtgeving nauwgezet volgen: als de infectiecurve afvlakt, de scholen weer opengaan, iets meer kontakten toegestaan worden, dan zou wellicht VC Nuevo ook de trainingen weer kunnen oppakken: volg de Nuevo app…….
  • De overheid heeft gesproken over de datum van 1 juni wat betreft het afgelasten van evenementen: wellicht dat in de maand juni (alle leden zijn dan aanwezig, immers vakanties zullen massaal afgezegd zijn?) we toch nog een paar keer bij elkaar kunnen komen. Aanvoerders en DB hadden visioenen dat we dan bv. toch nog de laatste ronde PD zouden kunnen spelen en sowieso het jaar met een feestelijke klapper zouden kunnen afsluiten, met een spelletjes middag bv. en een etentje en drankje achteraf? Ook hiervoor: hou de app en natuurlijk berichten van uw Postbus 2 in de gaten…

VC Nuevo houdt geld over: wat te doen?

Ernst die onze penningen van dag tot dag in de gaten houdt, heeft gelukkig ook nog positief punt van de Corona crisis weten te ontdekken: we gaan geld overhouden aan het eind van het seizoen. Immers onze regeling met de Breul is: no show, no pay. We houden dus huurpenningen over. Aanvoerders en DB willen graag horen hoe de leden denken over de besteding van dit geld:

  • lekker oppotten: toevoegen aan reserve en bewaren voor aankomend lustrum
  • gebruiken voor een lekker gesubsidieerd etentje/samenzijn met de club aan het einde van het seizoen
  • contributieverlaging volgend seizoen
  • VC Nuevo treedt naar buiten en steunt een goed doel met name gericht op coronaleed: in binnenland: bv. Nederlandse Rode Kruis
  • VC Nuevo treedt naar buiten en steunt een goed doel met name gericht op coronaleed: in buitenland, bv. de aankomende problemen in Afrika: Artsen zonder Grenzen?
  • …………….. (ander idee)

Graag jullie voorkeur doorgeven aan jullie aanvoerder. Of start natuurlijk een wervingsaktie voor je eigen goede idee via deze website of via de app.

 Tot zover, Postbus 2

You have no rights to post comments