Nuevoflitsmei2020

Herinnering aan beter tijden (1)

Zo zaten we bij elkaar op woensdag 12 maart na heftige team tegen team, man tegen man gevechten om de PD punten.

 

Ouderwetse (?) gezelligheid

 

Nuevo in tijden van Corona (2)

De maand mei is begonnen en ondanks dat de grafiek de goede richting is ingeslagen, is er nog weinig mogelijk voor volleybal clubs. Er mag nog niet indoor gespeeld worden, trainingen voor jeugd tot 18 jaar worden weer voorzichtig opgestart, maar alleen buiten en onder strikte RIVM voorwaarden. Voor “gewone” volleyballers en zeker degenen in de risicocategorieen (65+?, uw Postbus zit daar nog ruim onder….) is dit nog strikt verboden. Misschien mag er iets meer in Juni? Het DB en de aanvoerders bespreken regelmatig de situatie. Laatste hoop om het seizoen te redden zou zomaar eens Hans van E. kunnen gaan worden: beachen in het zand bij Klein Zwitserland?? Met een extra netje, zodat we met twee velden kunnen spelen? Indoor zal hoogstwaarschijnlijk niet kunnen. Hou jullie apps in de gaten…..

Ondertussen is in elk geval de Nevobo competitie definitief afgesloten. De standen zoals deze waren half maart zijn de eindstanden geworden. Kijk nog maar eens op de site:

  • Er is geen kampioen in de A-poule dit jaar: ondanks dat OKV 71 met 62 punten een voorsprong van 13 punten had op nummer 2 TOVO
  • H1 heeft plaats 8 met 31 punten; H3 plaats 10 met 17 punten
  • Alle nummers 1 In de andere poules promoveren naar een hogere poule; Alle nummers laatst degraderen naar een lagere poule: dat betekent dat Vives 1 (team Joop) degradeert naar de B en dat VOC Maarssen promoveert naar de A met 54 punten;
  • H4 en Keimax eindigden gebroederlijk op plaats 4 en 5, beiden met 38 punten;
  • De nummers 11 en 12 in de A, en de nummers 2 en 3 in de B mogen op aanvraag eventueel degraderen dan wel promoveren; op basis van wederzijdse vrijwilligheid. Dit moeten de teams kenbaar maken aan de Nevobo en die kijkt dan of er inderdaad geschoven wordt;

Ervanuitgaande dat de competitie in het najaar weer opgestart zou worden (is dat zo?), dan zou Nuevo weer starten zoals aan het begin van deze competitie: 2 teams in de A en 1 team in de B.

Tenzij ……… zie het volgende punt.

Zoektocht teamherindeling dan wel 4e team

Zoals jullie hebben kunnen lezen, ziet het DB deze onzekere tijden als een mooi moment om “na te denken”: moeten we nog verder zoals hiervoor? De mannen stuurden een heuse multiple choice vragenlijst rond: iedereen moet terug naar zijn “diepere motivaties” naar het “waarom ben ik ook alweer lid van VC Nuevo” “wat zijn mijn diepste gevoelens”. Je mag, zoals enkelen al deden, gewoon de gewenste antwoorden aankruisen (a,b,c,d) of natuurlijk wat uitgebreider je gevoelens delen. Uw postbus 2 deelt deze graag op de website…………

Maar mannen belangrijk om de vragenlijst te beantwoorden voor het aanstaande weekend: voor vrijdag 8 mei.

Herinnering aan beter tijden (2): Foto’s uit het archief (1)

Om toch nog wat troost te hebben in deze –gedwongen – thuiszitperiode, een start van een serie nostalgie: wat hebben we een mooie sport en een mooie club: eerst wat foto’s uit het verre verleden van VC Nuevo: kennen jullie deze mannen nog?

 

Heren 1 bij de oprichting van VC Nuevo in 2003 . Verrassend veel diehards: allleen Peter is vanwege verschillende blessures moeten afhaken. De man in het pak is onze sponsor van het eerste uur: Dhr. van der Kamp, schoonmaaktycoon in Driebergen eo.

 

 

 Het toenmalige heren 2: alleen de nu veel ouder ogenden Ton W., Dominique en Harry zijn nog over en zijn uit elkaar gehaald: het ging niet meer langer samen ...….. 

 

 

En hier de startformatie van Heren 3: Lies Jan was echter al snel verdwenen naar H1, Hans van W. raakte geblesseerd, Piet ging met pensioen, de rest verdween..... Alleen Maarten en Henk P. zijn het team altijd trouw gebleven.

 

Een jaar later kwam er een 4e team bij: ook hier is een slachting aangericht in de loop der jaren (blessures plus een verhuizing): Jan, Ton en Sander zijn de mannen van het eerste uur . De man in het blauwe shirt: onbekend...……..

 

Tot de volgende flits,

Postbus 2

You have no rights to post comments