Bericht van het DB

December 2021 Bericht van het bestuur

 

Een bericht vanuit het bestuur op een avond waarop we weer te horen hebben gekregen dat het land weer op slot gaat. Het bericht is wat uitgebreider, maar ja we hebben helaas allemaal tijd zat om stukjes te schrijven en te lezen ;-)

Corona

Toen het nog mocht is er even gezocht naar alternatieven voor op de zaterdagmiddag, maar tevergeefs. Met de huidige maatregelen zal samen überhaupt niet mogelijk zijn. Geen trainingen, geen PD, geen competitie. Dus: zorg goed voor jezelf, zodat we elkaar gezond en fit in het nieuwe jaar weer kunnen ontmoeten. Lichtpuntjes in donkere dagen:

- H3 is nu winterkampioen op een gedeelde 1e plaats in de A-poule!

- Walter mag weer trainen en sluit dus straks weer aan bij de groep

Evaluatie teams

In december stond een evaluatie van de nieuwe teams gepland. Het DB wil deze evaluatie uitstellen tot er in elk geval nog een extra competitieronde is gespeeld. Wanneer dit zover is…

Zoektocht naar een nieuw onderkomen

Uw zaalcommissie wil jullie informeren over de zoektocht naar een nieuw onderkomen.

Zoals gemeld in onze ALV heeft de Breul aangekondigd grondig te gaan verbouwen, inclusief de huidige sporthal. Dit is gepland van start te gaan in de zomer van 2022, met als consequentie dat de zaal dan niet langer door VC Nuevo gehuurd kan worden. Een comité, bestaande uit Henk P., Ray, en Steven, werd benoemd om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Het comité is voortvarend aan de slag gegaan.

1. Meer duidelijkheid situatie de Breul

De Breul wil samen met de hockeyvereniging Phoenix (en de gemeente Zeist) een nieuwe sporthal gaan bouwen. Phoenix wil graag uitbreiden maar heeft geen ruimte, de Breul heeft die ruimte wel. In de geplande overeenkomst gaat Phoenix dan gebruikmaken van de sporthal in de avonden.

 

De Breul schrijft: “De definitieve planning is nog niet bekend, daarom kunnen we nu alleen verlenging geven tot einde huidig schooljaar. Het kan zomaar gebeuren dat we nieuwe hal later bouwen en dat de huidige hal nog een jaar of zelfs twee gebruikt kan worden. Dit is afhankelijk van de fasering in de bouw. Deze kan in overleg met bouwmanagement en aannemer nog wijzigen. Kortom, veel is nog niet duidelijk, maar de verwachting is dat we de komende maanden een definitief plan en planning kunnen presenteren ook aan jullie”.

Ondanks dat een en ander dus nog niet helemaal beklonken is, zijn wij als zaalcommissie tot de conclusie gekomen dat we er geen ruimte voor ons lijkt te zijn in dit toekomstige plan. Ondanks dat het nog niet 100% zeker is of de verbouwing echt start in 2022, is het voor ons niet handig om in onzekerheid te zijn over ons volgende seizoen 2022 – 2023. En is het het beste om te zoeken naar vervangende trainingsruimte per eind augustus 2022.

2. Nieuwe locaties

We zijn vervolgens aan de slag gegaan met het zoeken naar een nieuwe ruimte. Eerst gekeken naar de mogelijke opties. Er zijn immers verschillende types accommodaties, zoals in beheer van a. een gemeente of een gedelegeerde instantie (bv. in gemeente Bunnik is dat het Sporthuis); b. commerciele sportcentra: bv. Hoenderdaal c. middelbare scholen.

Als commissie besloten we om eerst de optie “middelbare school” af te lopen onder de aannames dat dat wellicht financieel de meest aantrekkelijke optie zou kunnen zijn en dat we redelijk gelukkig zijn met onze maandelijkse cateringavonden en niet perse een kantine erbij nodig hebben.

3. Sportzalen bij middelbare scholen

Er is een groot aantal middelbare scholen in en rond Zeist. We hebben navraag gedaan bij de volgende scholen:

- Jordan Montessori Lyceum: hebben beschikbaarheid maar alleen op dinsdagavond, huurprijs per avond: 100,-

- Christelijk Lyceum Zeist (CLZ): woensdag is beschikbaar, huurprijs per avond: 85,-

- Openbaar Lyceum Zeist (OLZ): woensdag is beschikbaar, huurprijs per avond: 80,-

- CCZ (Christelijk College Zeist): geen verhuur

- Vrije School: geen geschikte sportzaal beschikbaar

- Revius in Doorn: ondanks herhaalde verzoeken geen duidelijke respons

NB. De huurprijzen liggen wel iets hoger dan onze huidige huur bij de Breul, maar iets lager dan commerciele zalen: bv. op dit moment is huurprijs van Hoenderdaal 46,50 per uur voor 1/3 hal (= twee volleybalvelden)= 93 euro.

Op basis van bovenstaande reacties zijn er twee scholen bezocht: CLZ en OLZ. En daarbij gekeken naar de volgende criteria: beschikbaarheid 2 velden, zaalhoogte, beschikbaarheid woensdag 20.00 – 22.00 uur, beschikbaarheid examenperiode + vakanties, eigen beheer sleutel/flexibiliteit gebruik, kwaliteit kleedkamers, kosten (werkelijk gebruik?), en aanwezigheid van netten en spanners.

Beide voldoen aan groot aantal van deze criteria. Grootste verschil van beide met de hal van de Breul is de zaalhoogte. Beide scholen hebben 2 volleybalvelden, maar de plafonds zijn een stuk lager….

Wat ons betreft scoort OLZ iets beter: de zaalhoogte is hoger dan die van OLZ, kleedkamers zijn beter, ze hebben tijdens examenperiode iets minder lang de hal nodig (de beheerder gaf aan dat bv. herexamens in een andere zaal plaatsvinden) en –last but not least- de kosten. Nadeel van OLZ is de wat lastige “aanrijroute” en het feit dat er buiten het terrein geparkeerd moet worden. OLZ ligt aan de Driebergseweg (de weg van A12 naar het centrum van Zeist en dus niet heel ver van de Breul), maar kan alleen via de Zinzendorflaan bereikt worden. Daar moet ook geparkeerd worden. Met de fiets is het allemaal wat makkelijker…..

Uw “zaalcommissie” is nog in overleg met de Lindenhof en Hoenderdaal. Zodra wij een goed zicht hebben zullen wij de mogelijkheden tegen elkaar afzetten en ter besluitvorming aan jullie allen voorleggen.

Als er nu al vragen zijn, laat het weten!!

Tenslotte: iedereen fijne dagen toegewenst en een mooi en sportief 2022!

You have no rights to post comments