Nuevoflits juni 2022

Het 19e seizoen loopt ten einde

 

Het is eind juni. Het seizoen zit erop. Nog een laatste training as. woensdag 29 juni. Dat is ook de laatste training in De Breul. Na negentien jaar probleemloos deze prachtige zaal gehuurd te hebben, moeten we verkassen. De Breul gaat verbouwen, wil samen met hockeyclub Phoenix een nieuwe sporthal bouwen. En helaas past VC Nuevo niet in deze plannen.

 

Nieuw onderkomen

Na een intensieve speurtocht afgelopen jaar is een nieuwe zaal gevonden bij het Openbaar Lyceum Zeist. Op een steenworp afstand van de Breul, de scholengemeenschap ligt aan dezelfde Driebergse weg tussen station Driebergen-Zeist en het centrum van Zeist. We hebben de beschikking over twee naast elkaar liggende volleybalvelden. Echter het mooie hoge plafond van de Breul zijn we kwijt: het plafond in OLZ is liefst 1,5 meter lager. Dat lijkt niet zoveel, maar we zullen het gaan merken.

Het adres van OLZ is: Blikkenburgerlaan 2, 3703 CV Zeist. Met de fiets kun je via de Driebergseweg bij de school komen, met de auto moet je “achterom”: via Karpenvijver en Zinzendorflaan.

 

Woensdag 31 augustus is onze eerste trainingsdag aldaar..

 

Resultaten van dit seizoen

Er moest een intensief Nevobo competitie programma afgewerkt worden in de laatste maanden; de afgelaste wedstrijden vanwege Corona moesten ingehaald worden. Helaas is dat zware schema niet heel goed bevallen voor VC Nuevo. Met name H4 in de B-poule had weinig aanwezige spelers en moest voortdurend ondersteund worden door spelers uit andere teams. Zo kon het gebeuren dat 3 spelers uit H1/H3 op de laatste speeldag ’s ochtends speelden in Nieuwegein en vervolgens met loeiende sirenes snel moesten verkassen naar IJsselstein om daar ’s middags H4 te ondersteunen. Helaas mocht de steun niet baten: H4 werd op de laatste speeldag toch nog net ingehaald door VC Lunetten en daalde onder de degradatiestreep.

In de A-poule dreigde eenzelfde scenario voor H1: in deze poule zouden maar liefst 6 teams mogelijk kunnen degraderen (de poule had 15 teams). H1 wist uiteindelijk de 12e plaats te behalen, weliswaar een van de 6 mogelijke degradatieplaatsen, maar nog net boven de laatste 3 teams. Geruchten gaan dat dat goed genoeg is om toch in de A-poule te blijven, omdat er teams afvallen, en teams liever niet willen promoveren.  De wedstrijdleiding zal ergens deze zomer een besluit nemen.

Het H3-team speelde de competitie degelijk uit en belandde uiteindelijk op een mooie 7e plaats.

De laatste wedstrijddag werd trouwens super de luxe afgesloten bij de jarige Erik: hij trakteerde op een heerlijke Thaise maaltijd in het buurthuis in zijn wijk in Houten. 

 

Primera Division

Onze eigen interne competitie (plus Keimax), de PD, kreeg ook dit jaar een mooie, spannende finale. Daar was wel een kunstgreep voor nodig. Gezien het grote aantal geblesseerden en ook een aantal afwezigen vanwege (te!) vroege vakanties werd oud-speler Harry benaderd of hij niet met zijn VC Werkhoven team mee zou kunnen doen. Dat wilde Harry best regelen, helaas was hij zelf ook op zo’n vroege vakantie. Op woensdag 1 juni stonden er dus 4 mooie teams op het veld, gastteam VC Werkhoven die in de PD als vervanger van Nuevo 4 optrad, een tot de tanden toe gewapend Keimax (die kampioen zouden kunnen worden, voor het eerst sinds de start van hun deelname aan de PD), en twee Nuevo teams. De Nuevo teams waren aangevuld met H4 spelers en met twee mogelijke nieuwe aanwinsten: Amir en Simon. Het werd een mooie avond afgesloten met een catering verzorgd door Sander en met de bekendmaking van de uitslag door de weer uitmuntend leidende PD directie, Dirk  en Hans. Keimax redde het net niet…… Heren 3 werd kampioen na een spannende finale wedstrijd.

De eindstand was als volgt:

Heren 3               35

Keimax                28

Heren 1               13

Heren 4               8            

 

Verrassing

Op een van de laatste trainingen werden we opeens verrast door een serie prachtige nieuwe ballen! En daarbij ook nog een set nieuwe, vouwbare antennes!

Het DB kon deze verrassing vol trots presenteren omdat een van onze zeer gewaardeerd leden, oud-voorzitter en erelid, Wim,  bedacht had dat het wel weer eens tijd werd voor een mooi gebaar naar de club. Geweldig Wim, het zijn heerlijke ballen, de antennes passen in de container, je maakt iedereen super gelukkig. Dat betekent dat we extra goed voorzien ons 20e Nuevo jaar ingaan. Dank!

 

En dan nu de zomer

Het indoor seizoen zit er dus op. Vakantie. Of zoals de laatste jaren gebruikelijk gewoon door met beachvolleybal? Dat kan, er wordt weer regelmatig gespeeld op de bekende plek tegenover Kleine Zwitserland in Driebergen. De beach app informeert  wanneer en op hoeveel velden…

Daarnaast organiseert VC Krommerijn een beachtoernooi op zaterdag 27 augustus. Op de parkeerplaats voor sporthal de Lindehof in Odijk. Van 11.00 – 17.00 uur. Teams van 4 tot 6 personen kunnen zich aanmelden. Ray organiseert, dus meld je aan bij hem als je interesse hebt.

 

Iedereen fijne zomer toegewenst, tot morgen op de laatste training of anders woensdag 31 augustus in OLZ,

 

Postbus 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nuevoflits maart 2022

 

Terug naar normaal

Na bijna twee jaar lijkt ook VC Nuevo afscheid te kunnen nemen van de coronacrisis. Dat gaat echter met de nodige “dips”. Terwijl de beperkingen rondom het samenkomen van mensen in het algemeen en in sportzalen in het bizonder werden afgeschaald, kampten Nuevo en de Nuevoanen met om zich heen grijpende besmettingen. Daardoor was bv. de PD avond van 23 februari historisch slecht bezocht. Op het laatste moment regende het afzeggingen: Dennis: “Anika is positief getest, ik kan er vanavond niet bij zijn”; Dirk: “Mijn vrouw Tineke is net positief getest, voor de zekerheid meld ik me af”; Steven: “Dieuwke en Dirk-Jan zijn gammel, ik heb oppasdienst”. Daarnaast was er ook nog andere malheur: Erik viel van een trap, Dominique is geopereerd aan staar. En hadden anderen andere verhalen (bv. belangrijke vergadering). Sterkte iedereen met herstel.

Het werd dus een wat moeizame avond, die 2e ronde PD. Maar dat werd opgevangen door goede flexibiliteit en improvisatie, een strakke leiding van PD directeur Hans,  een goede opkomst van onze partner Keimax, en een prima catering verzorgd door Niels. 

 

 

Niels deed inspiratie op eerdere caterings; hier bespreekt hij de Surinaamse hapjes met andere Nuevoanen en Keimakkers

 

 Uitslag en stand PD; volgende PD avond: 6 april

Ondanks de opkomst heeft de PD directie voorgesteld om toch punten toe te kennen, zeker ook om de goede opkomst van Keimax te waarderen. Keimax maakt daarmee een sprong in de tussenstand en kan een gooi doen naar het PD kampioenschap! Dat zou uniek zijn…

Heren 4 – Keimax           12-36     13-27

Heren 1 – Keimax           26-21     20-25

Keimax – Heren 3           15-23     16-21

Dat betekende voor die avond het volgende puntentotaal:

Heren 1               2

Keimax                6

Heren 3               4

Heren 4               0

De tussenstand (na twee rondes): zie ook standen PD op deze website

Heren 1               5

Keimax                13

Heren 3               16

Heren 4               2            

De volgende PD is gepland op woensdag 6 april. Zorg dat je er bent!! 

 

Beker

En ondertussen boeken gelegenheidsteams van VC Nuevo sukses na sukses in de bekercompetitie. Na in oktober een team van Bourgondie met 3 – 0 te hebben verslagen, moest er op 15 februari in Houten tegen een team van Taurus aangetreden worden. Dat team werd met 3 – 1 verslagen. Hulde mannen! Nu wacht een stevige opgave: op woensdag 16 maart verwacht het - jonge gasten -team van RVN ons… De ploeg wordt nog bij elkaar gezocht door Erik. Meld je als je zin hebt.

 

Nevobo competitie

Onze zaterdagse competitie is in volle gang gezet. De bedoeling is dat de volledige competitie gespeeld wordt en dus ook wedstrijden ingehaald gaan worden. Dat is een intensief schema. Zie de vorige flits voor alle data. Eerstvolgende data zijn voor Heren 4 zaterdagmiddag 12 maart en voor beide andere teams 19 maart (ochtend). Die begint dan om 9.10 uur met de absolute klapper: H1 – H3. Ik ben in elk geval benieuwd wie het wakkerst is die ochtend.

Tot zover weer,

Postbus 2

You have no rights to post comments