Nuevoflits december 2022

Nuevoflits december 2022

 

Einde eerste helft van seizoen 2022-2023

Verlost van de corona epidemie konden we weer een “doodgewoon” VC Nuevo seizoen starten. Maar er waren ook heftige veranderingen: allereerst die nieuwe zaal van OLZ: op zich prima locatie, lekkere douches, maar dat plafond…..Daarnaast dan die nieuwe competitieindeling: de drie teams zijn weliswaar een jaar geleden gevormd maar nog steeds zoekende, naar vorm, blessure vrijheid, opstelling… Vervolgens ook nog eens nieuwe “gelijkwaardige” teams voor de PD avonden: wie speelt nu precies in welk team en wat is ook alweer de naam? En hoezo gelijkwaardig? En dan die pittige mededeling van de penningmeester: we gaan naar een ongekend financieel verlies dit seizoen; de contributie moet straks drastisch omhoog of we moeten echt nieuwe leden ronselen..

Het is dus een speciale eerste helft geworden; maar we hebben het heel redelijk “verwerkt” allemaal. Er is lekker gebald, de teams draaien, emoties zijn bedaard.. Toch?

Dus we kunnen uitzien naar een mooi 20e seizoen. Dat natuurlijk gevierd gaat worden. De 4e lustrumcommissie (Dirk, Ray en Walter) is bezig met de voorbereiding, maar ze zijn nog erg stil. Straks in mei moet het gaan gebeuren. Stay tuned.

 

 

Kerst PD

Mooie avond met mooie wedstrijden. Iedereen moet nog wat wennen aan de nieuwe teams maar na enige discussie lukte het toch om de juiste personen in het juiste team te krijgen. Keimax had een record opkomst: met 8 man aanwezig. We konden genieten van de diverse versnaperingen en goed doorvieren (de truc met het hek lukte!). Zie voor impressies van de avond de mooie collage samengesteld door Wim.

 

 

 

Team “Hou Vast” (aanvoerder Jan) scoorde het best met 10 punten, gevolgd door team “100%” (aanvoerder Lies-Jan) met 6, en Keimax en team “Vegen die gasten” (aanvoerder Henk P.) met 5 en 3 punten. Uitleg voor dat laatste team: 3 topspelers werden gemist: Walter, Sander en Ray, dus vandaar….

Voor de tussenstand betekent dit:

 

  1. Team 100%                               16 pnt                                                  +42
  2. Team Hou Vast                           15 pnt                                                  +19
  3. Team Vegendiegasten                   9 pnt                                                  -27
  4. Keimax                                        8 pnt                                                  -34

 

Volgende PD avond is woensdag 8 maart.

 

Zaterdagcompetitie

Ook daar werd heftig gestreden op alweer drie middagen. De laatste zaterdag was de beste, H1 scoorde 5 punten na een eerdere magere 2 punten oogst in de eerste 2 competitierondes. De mannen staan nu op de 11e plek in de Apoule, nog steeds in de degradatiezone, maar na die laatste middag wel met het vizier naar boven. Hou vast, mannen. In diezelfde A-poule staat H3 op een mooie  5e plek met 14 pnt, maar bij die team zien we de omgekeerde weg: er wordt alsmaar minder gescoord, na die prachtige eerste 7 punten, resp. 4 en 3. Die mannen moeten er een tandje bijzetten (en uw Postbus begrijpt dat ze dat ook allen van plan zijn…..).

 Tenslotte onze mannen van H4. Zij scoorden een prachtige 6punter op de laatste zaterdag en staan met 15 pnt op een zeer perspectiefvolle 4e plek in de C-poule: dit kan naar promotie gaan….

 Dus Nuevo draait lekker. Op naar de volgende zaterdagen: die beginnen alweer snel: H4 moet als eerste aan de bak op 21 januari, H1 het weekend erna (28 januari) gevolgd door H3 op zaterdag 4 februari.

 

Bekercompetitie

Nuevo bekert al maanden door. Een toch op beschikbaarheid geselecteerd team kwam via super spannende 5 –sets wedstrijden de eerste en de tweede ronde door. In de eerste wedstrijd werden maar liefst 8 matchpunten overleefd. Op maandag 9 januari volgt ronde 3.

 

Andere zaken

Ray heeft een team geronseld voor deelname aan het Oliebollen toernooi van VC Krommerijn op  donderdag 29 december. Benieuwd of dat ook echt gaat lukken, er moeten 2 dames verplicht spelen. Ray is vol vertrouwen dat hij voldoende aantrekkingskracht heeft om dit voor elkaar te krijgen. Uw postbus houdt u geinformeerd hoe Ray dit gaat doen en wie uiteindelijk de gelukkige dames en heren (vanwege die dames) zullen zijn.

Verder is het DB druk bezig om de agenda helder te krijgen voor de 2e helft, dat is nog even puzzelen, onder andere door de planning van OLZ van de eindexamens in mei. Als dat helder is verschijnen weer de gebruikelijke schema’s op de agenda: de trainers, de cateraars, de PD avonden (3e ronde is in elk geval op woensdag 8 maart).

 

Maar nu eerst twee weken Kerstvakantie, we zien elkaar weer op woensdag 11 januari,

 

Fijne dagen,

 

Postbus 2

You have no rights to post comments