Arend-Jan

 

 

 

 

 

Arend-Jan Kolhoff

1961 – 2014

 

Op woensdag 9 juli is onze clubgenoot Arend-Jan Kolhoff op zijn geliefde Ameland overleden. Hij kon de strijd tegen zijn lymfeklier kanker niet overwinnen, ondanks dat hij twee jaar lang voor zijn gezondheid vocht, gesteund door zijn vrouw en kinderen,  zijn vrienden en familie en door een team van artsen.

Op dinsdag 15 juli hebben we hem naar zijn laatste rustplaats gebracht: het kerkhof aan de Singel te Odijk.

Ergens in 2004 meldt  Arend-Jan  zich bij VC Nuevo, daartoe aangespoord door buurman Ray. Hij  wordt als jong multitalent meteen ingelijfd door een van de 4 teams: Heren 3, het team dat op dat moment net promoveerde naar de B-poule van de Nevobo recreantencompetitie regio Utrecht.

Snel is hij een van de topspelers van VC Nuevo: met een goede service, een solide pass en een prachtige smash. Dankzij zijn prima techniek is hij op alle posities spelen inzetbaar en kan hij ook als spelverdeler prima uit de voeten. We hebben prachtige avonden en competitiezaterdagen meegemaakt.

Arend-Jan is een heerlijke team- en clubgenoot. Hij is er altijd, en altijd enthousiast voor en over het clubgebeuren. Een maatje van iedereen met zijn gulle, brede lach en zijn enthousiasme, warmte en altijd positieve instelling.

Tijdens ons tweede lustrumjaar komt dan zowel slecht als goed nieuws: je werd ziek, maar aan het einde van het jaar lijkt de behandeling goed aan te slaan. Je bent gewoon bij ons lustrumfeest op 25 mei 2013.

 

 

Arend-Jan achterin

 

En je speelt weer mee in het najaar van 2013. Alles lijkt OK. Maar het mag niet zo zijn: eind 2013 is de kanker terug …. En deze keer niet meer te overwinnen.

 

Ray sprak op je afscheidsbijeenkomst:

 

Hier sta ik als buurman, vriend en sportvriend. Arend, ik had het voorrecht om je op verschillende manieren te kennen. En ik moet zeggen dat het volgende me in al die situaties opviel.

Je had vele prettige eigenschappen. Je  had rust in je en altijd een luisterend oor. Je kon met iedereen een babbeltje maken en was van alle markten thuis. Ik huppelde op z’n Antilliaans te pas en te onpas binnen en je vond het altijd prima. Oordelen was niet in je systeem, je liet iedereen in zijn waarde en dat maakte je bijzonder.

Arend, jij had de kracht en moed om alle fases waar je doorheen moest in je ziekteproces met ons te delen. Wij hebben geprobeerd je bij te staan. Het was fijn om te zien en horen dat er zoveel  mensen  om je heen stonden om een helpende hand te bieden.

Arend wij zullen je missen met je prachtige passes en je scherpe aanvallen. En vooral je vrolijkheid bij de maandelijkse borrels na de pittige partijtjes.

Arend, ik zal  je missen met je appel in de hand, je vriendelijke glimlach en je engelengeduld. Onze onderonsjes  met snel een grap en een grol om dan ieder weer zijn eigen weg te gaan.

Arend-Jan rust in vrede en bedankt voor je vriendschap namens je volleybalvrienden, mijn gezin en mezelf.

Wij zullen je niet vergeten.

 

Zoals we schreven in de overlijdensadvertentie: onze club zal niet meer dezelfde zijn.

 

We missen je.

 

Dirk, Dominique, Erik dB, Erik R, Ernst, Hans G, Hans vD, Hans vE, Hans vW 2x, Harry, Henk vdH, Henk vdM, Henk P,  Igor, Jan, Koen, Lies-Jan, Maarten, Ray, Sander, Semir, Thijs,  TonvD., Ton W., Walter, Wim,

 

En oud-leden van VC Nuevo